MALZEMELER:
1 KG SÜT
2 SU BARDAĞI UN
2.5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KAKAO
1 PAKET VANİLYA
200 GR ÇOKOKREM (SARELLE) ÇİKOLATA
KASELERE KOYMAK İÇİN KEK VEYA BİSKÜİ
YAPILIŞI:
SÜT,UN,ŞEKER,KAKAO İYİCE KARIŞTIRILARAK KOYU KIVAMLI BİR MUHALLEBİ ELDE EDİLİR.MUHALLEBİ SOĞUYUNCA,VANİLYA,ÇİKOLATA İLAVE EDİLİR.MİKSER YARDIMIYLA ÇIRPMAYA BAŞLANIR.ÇİKOLATA MUHALLEBİYLE KARIŞMAYA BAŞLADIĞINDA ÇIRPMA İŞLEMİNE DEVAM EDERKEN 3 BARDAK SOĞUK SU YAVAŞ YAVAŞ YEDİREREK İLAVE EDİLİR.TOPLAM 10-15 DK KADAR ÇIRPILDIĞINDA SUPHANGLEMİZ KASELERE KONMAK İÇİN HAZIR.KASELERİN ALTINA BİSKÜİ KONABİLİR.ÜSTÜNE İSTENİRSE HİNDİSTAN CEVİZİ VEYA DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI İLE SÜSLEYİN AFİYET OLSUN.....
(BU TARİF ÇOK BEREKETLİ BİR TARİF 15-18 KASE SUPHANGLE ELDE EDEBİLİRSİNİZ.KALABALIK MİSAFİRLERİNİZ İÇİN ÇOK LEZİZ BİR İKRAM OLACAKTIR.)
»
Bu sitemizi
ziyaretiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder